fredag 12 december 2014

NY SUPERSTAR-UTSTÄLLNING VÅREN 2015


Du som väntat på den planerade höstutställningen har väntat förgäves. Det har helt enkelt inte hunnits med. Jag har för många järn i elden. Men våren 2015 ska det ändå kunna bli något av. Den här gången kommer det bli något ovanligt och speciellt. Arbetsnamnet är "SUPERSTARS".

Jag har nämligen kommit över ett antal gamla originalnegativ från Hollywood i stl 20x25 cm, alltså negativen som satt i kameran vid fotograferingen, inga duplikat. För några av dessa har upphovsrättskyddet gått ut, dvs att antingen har fotografen avlidit för minst 70 år sedan, eller så är fotografen okänd vilket innebär att upphovsrätten gäller 70 år från fototillfället/publiceringen.

Dessutom har har jag köpt flera originalnegativ på stjärnor från 1970- och 80-talen, inklusive fullständiga bildrättigheter/copyright för dessa. Fotografen är Harry Langdon och jag har kontaktat honom för att förvissa mig om att allt är i sin ordning, vilket det också är. Han har heller inget mot att jag visar hans bilder på utställning, kopierade på mitt sätt. En av bilderna är klar, en lithprint av sångerskan Cher. Så nu är det bara att köra hårt i mörkrummet. Något 20-tal bilder kommer det nog att bli. Utöver Cher även Diana Ross, Johnny Cash, George Clooney, Tom Jones, Greta Garbo, Stan Laurell/Oliver Hardy (Helan & Halvan) och några till. Så vänta dig en riktig superstarutställning på Fotogalleriet framåt vårkanten...

Nils/
Ps. Boken BORNHOLM finns fortfarande att köpa. Kontakta mig om du är intresserad! Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar