lördag 7 mars 2015

En försmak på nästa utställning...

Laurel and Hardy (Helan och Halvan) - Bonnie Scotland (I Kronans kläder) 1935
. Bildstl 53x66cm, ramen 60x80cm.

Jag har gjort bilden från ett 8x10" (20,3x25,4cm) originalnegativ som satt i kameran vid inspelningen på Hal Roach Studios i Culver City. Stillbildsfotografen okänd. Negativet inköpt på e-bay.

Bilden är en arkivbeständig bläckstråleutskrift på Hanemühle Photo Rag lumppapper. Gjord från en scanning av mitt gelatinsilveroriginal, en lith-kopierad kontaktkopia i stl 8x10". Den kommer visas senare i vår vid utställningen "SUPERSTARS" på Fotogalleriet i Skruv, tillsammans med 20-25 andra bilder
av världskända artister/skådespelare, gjorda i mörkrummet från originalnegativ som jag köpt (inklusive fullständig copyright). Flertalet av bilderna är tagna av den kände fashionfotografen Harry Langdon Jr. De flesta är original gelatinsilverkopior som jag gjort i mörkrummet, ett mindre antal är bläckstråleutskrifter från scanningar av mörkrumsoriginalen i 8x10". Mera information om utställningen kommer senare.

De avporträtterade är (förutom Laurel&Hardy), Greta Garbo/Ramon Novarro, Ingrid Bergman, Anita Ekberg, Cher, George Clooney, Twiggy, Priscilla Presley, Jermain Jackson, Tom Jones, Sammy Davies Jr, Tori Spelling, Diana Ross, Johnny Cash, Patrick Duffy, Joan Collins, Richard Burton och Courtney Gibbs.

Du är välkommen till Skruv och utställningen senare under våren! Kolla även in Skrufs Glasbruk två stenkast från Fotogalleriet. Där finns även en stor loppis. Är du hungrig kan du boka en riktig lyxlunch/middag på Grimsnäs Herrgård bara några km från Skruv. En billigare variant är pizzerian i Skruv. Fika finns på Gamla Stationhusets Bageri och Café.
Eller varför inte ta med egen fikakorg och gör en avstickare till något utflyktsmål i Vilhelm Mobergs Utvandrarbygd? Bra några få kilometer till Åkerby Vägskäl och Karl-Oskar och Kristinas Korpamoen t.ex. En nyhet är att Skruv även fått egen bensinmack (vid norra sidan av järnvägsövergången mot 25:an).

Nils/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar